Søg
Close this search box.
Hvad er der for enden af rummet?

Hvad er der for enden af rummet?

Når du kigger på stjernehimlen, kan du sikkert fornemme, at rummet er meget, meget stort. Men har du også spekuleret på, hvor universet slutter? Og hvad der er dér, hvor det slutter? Eller om det slet ikke slutter, men er uendeligt? Og hvordan det egentlig kan være uendeligt? Nysgerrige lyttere har sendt Radionauterne på en vild mission for at finde svar på nogle af videnskabens allersværeste spørgsmål. Vi skal både på en meget lang rumrejse, tilbage til Big Bang, tage tid på lysets hastighed, og samtidig skal vi nå i svømmehallen og til bageren. Sidst men ikke mindst skal vi møde Lisas dobbeltgænger! Spænd rumhjelmen, for det bliver ikke kedeligt!

Medvirkende: Tilla 8 år, Alberte 5 år, Laura 7 år, Lorentz 6 år, Theodor, 4 år, Darwin 7 år, Bjørn 7 år, Kokoro, 6 år, Marius 7 år, Niclas, 8 år, Leevi, 6 år og Steen Harle Hansen, professor på Niels Bohr Instituttet, Københavns Universitet. 

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt. Lyddesign: Philip Søborg

Vært: Lisa Bay. Med i redaktionen sidder Laurits Læssøe Fauli og Louise Trier.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan universet blev skabt, kan du lytte til Universet del 2 – Hvordan blev universet skabt? Eller du kan lytte til Hvorfor lyser solen? hvis du er nysgerrig på stjernernes lys.

 

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 40.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen.

 

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik