Søg
Close this search box.
Hvorfor drejer Jorden rundt?

Hvorfor drejer Jorden rundt?

Rundt og rundt og rundt. Du mærker det ikke, men vores klode drejer om sin akse hele tiden. Men hvorfor drejer Jorden rundt? Er du én af de mange børn, der ligesom Oscar, Elma og Ivan har tænkt over, hvorfor Jorden drejer rundt om sig selv, så lyt med på Radionauternes rundtossede mission ud i universet, hvor vi både skal tale med satellitter, køre på karruseller og finde ud af, hvorfor børnene i New Zealand sover, når du står op. Vi får hjælp af Christoffer Karoff, som er astronom og derfor vildt klog på hvorfor Jorden drejer rundt, men også på, hvordan Jorden drejer rundt om andre ting ude i universet. 

Medvirkende: Oscar 8 år fra Frederiksberg, Elma på 5 år, Ivan på 4,5 år, Lucca på 6 år og Anker på 6 år fra Frederiksberg, samt lektor på Institut for Geoscience og Institut for Fysik og Astronomi ved Aarhus Universitet, Christoffer Karoff

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay.
Jingle af Morten Huusfeldt 

Hvis du er interesseret i Jordens rotation, vil du måske også kunne lide dette afsnit om hvordan jorden blev skabt eller dette afsnit om tyngdekraften!

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om hvorfor jorden drejer, akvariefisk, gåsehud på huden, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.

Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Birkegaard og Lisa Bay med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik