Søg
Close this search box.
Hvorfor har alting en farve?

Hvorfor har alting en farve?

Hvor kommer farverne egentlig fra? Hvorfor er græsset grønt og ikke blåt, og hvorfor har alting en farve? Sonja, Laila, Nora og Sigrid har kastet Radionauterne ud på en farverig mission, hvor vi kommer omkring ALLE regnbuens farver – selv dem vi ikke kan se! Men hvem skal hjælpe os med farverne? En kunstmaler? En farvehandler? Nej, faktisk skal vi have hjælp af en astronom, du ved, sådan nogen der kigger på stjerner. Astronomen hedder Christoffer og han kan hjælpe alle nysgerrige børn med at blive klogere på, hvor farverne egentlig kommer fra og hvilke farver den røde legoklods elsker at spise.

Medvirkende: Sonja på 8 år fra København, Laila på 7, Nora på 11 fra Schweiz og Sigrid på 12 år fra Hjørring. Derudover Christoffer Karoff, som er astrofysiker ved Århus Universitet.

Musik: Regnvejrsdag i November, The Quiggs; Arcangelo Corelli, Concerto grosso in G minor, Op.6, No.8 “fatto per la notte la notte di Naltale”: 3. Adagio – Allegro – Adagio. The English Concert, Trevor Pinnock; Regnvejrsdag i November, Søren Bødker Madsen, Spil Guitar Året Rundt.

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Er du vild med farver, så er du måske også interesseret i at høre Radionauternes afsnit om regnbuer: Hvordan opstår en regnbue?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Birkegaard og Lisa Bay med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik