Afsnit 1: Hvorfor kommer der et brag, når det lyner?

Hvorfor tordner det egentlig, når det lyner? Hvordan er det lige det hænger sammen? Er det Thor fra den nordiske mytologi, der larmer, eller skal vi finde svaret i den naturvidenskabelige verden?

Lyt med her og få svaret på 10-årige Sophias spørgsmål:

Afsnit 1, Radionauterne – en podcast for nysgerrige børn.

Medvirkende: Sophia fra Ølstykke – som har sendt sit spørgsmål til os, Jesper Theilgaard – meterolog og vejrvært på DR. Derudover, forfatter til bogen: Børnenes bog om vejret, hvor man kan læse meget mere om de spændende vejrfænomener.

Musik: Klip fra ‘Tordenguden Thor’ fra Far til Fire på Japansk – se på youtube. Klip fra ‘Tordenskjold’, tekst af G. Rode, sunget af  Hannah Bjarnhof – se på youtube.

Kategorier: Himmel og hav

Relaterede indlæg

Himmel og hav

Vil du med en tur på stranden?

Afsnit 26: Vil du med en tur på stranden? Det ligger efterhånden et par uger tilbage med strandturene, men takket være de tre nysgerrige børn: Nikolai, Carla og Tadeas, har du mulighed for at komme Læs mere…

Himmel og hav

Hvordan opstår en regnbue?

Afsnit 8: Hvordan opstår en regnbue? Rød, orange gul, grøn, blå og lilla. Regnbuen består af alle farver, men hvordan kan det egentlig være? Det har de to seje piger Asta og Vera på henholdsvis Læs mere…