hvad er autisme

Hvad er autisme?

En modig og nysgerrig Rosa på 6 år har sat Radionauterne på en meget vigtig mission. For hvad er autisme egentlig for en størrelse og hvordan er man en god ven eller klassekammerat til nogen med autisme? I dette afsnit kan du møde kommando-hjernedamen og en super sjov fyr, der hedder Olav Lundsgaard, som fortæller om, hvordan han har det med at have autisme og så får vi også hjælp af Mehdi Owliaie, der kan gøre os klogere på, hvordan alle hjerner er forskellige. Find også ud af, hvem af Radionauterne, der ikke kan finde ud af at kaste en bold.

Medvirkende: Rosa på 6 år. Mehdi Owliaie, Institutleder, Det Nationale Autismeinstitut og Olav Lundsgaard, Komiker.

Musik: “Man er som man er” af Michael Hardinger, Rasmus Schwenger, sunget af Laus Høybye LINK

Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Mere nysgerrig? Lyt til afsnittet Hvordan fungerer hjernen?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik