Søg
Close this search box.
Det klogeste dyr i verden

Hvad er det klogeste dyr i verden? Og andre dyrerekorder!

Hvad er det klogeste dyr i verden? Hvilket landdyr lever længst? Og hvad er egentlig det hurtigste dyr? I dette afsnit af Radionauterne skal vi med Luna, Emma, Theodor, Emil og Ellen på jagt efter seje dyrerekorder. Vi får hjælp af Louise, der arbejder i Zoologisk have, og som derfor er vildt klog på dyr.
Så hvis du også er vild med dyr og gerne vil blive klogere på, hvilket dyr, der kan løbe lige så stærkt som bilerne ude på motorvejen, så lyt med her.

Medvirkende: Alle de nysgerrige børn: Emma fra Holbæk, som går i 1. klasse, Luna på 8 år, Theodor på 6 år fra Amager, og Emil på 5 og Ellen på 4 år, som er på rejse i Afrika. Derudover Louise Nordbjerg, formidlings- og undervisningschef ved Zoologisk Have i København.

Musik: Roben Og Knud, Darwins Sang.

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Er du mere nysgerrig, så lyt fx til afsnittet Hvorfor kan dyr ikke tale?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Birkegaard og Lisa Bay med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik