Søg
Close this search box.
Hvad er månen lavet af?

Hvad er månen lavet af?

Månen… den hænger trofast oppe på himlen hver nat. Flot, mystisk og stor! Men hvad er månen egentlig lavet af? Hvordan er den blevet skabt? Og hvorfor har vi overhovedet måner i vores solsystem? Johannes, Palle, Ludvig og Nora har sendt Radionauterne på månemission, hvor du kan komme med til Observatoriet Brorfelde, hvor vi kigger op på nattehimlen sammen med astronomisk naturvejleder, Martti Holst Kristiansen. Du kan også komme med på en tidsrejse til dengang man havde fjernsyn i sort og hvid og til en historisk dag for menneskeheden og så kan du blive klogere på, hvorfor månestøv er farligere end nullermænd, hvorfor månen nogle gange er hel og andre gange halv og sidst, men bestemt ikke mindst, hvorfor månen ikke falder ned på jorden, men bliver oppe på himlen hver eneste nat. 

Medvirkende: De nysgerrige børn: Johannes på 7 år fra Aarhus, Palle på 6 år fra København, Ludvig på 8 år fra Middelfart og Nora på 6 år fra Veksø og astronomisk naturvejleder fra Observatoriet Brorfelde, Martti Holst Kristiansen. 

Musik: Pjerrot og Månen af C.V. Jørgensen

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Karen Birkegaard & Sisse Gram de Fries.

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.

Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Birkegaard og Lisa Bay med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik