Søg
Close this search box.

Hvordan blev mennesket skabt?

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 – Hele 7 forskellige børn har kastet Radionauterne ud i livets helt store spørgsmål – Hvordan blev mennesket skabt? Theo, Marius, Holly, Kaisa, Marius, Mille og Selma-Marie har nemlig sendt Radionauterne på en super vild mission, hvor vi både skal til Afrika, til Galápagos-øerne i Stillehavet og millioner af år tilbage i tiden. Heldigvis får vi hjælp af en meget klog mand, der hedder Eske Willerslev. I dag virker det som om menneskene altid har været på jorden. Men sådan er det faktisk ikke, og i dette afsnit skal vi blive meget klogere på, hvordan det hele startede.

Medvirkende: De nysgerrige børn –> Marius på 7 år fra Århus; Holly på 8 år fra København; Kaisa på 7 år fra Aabybro; Mille på 13 år fra Ølsted; Selma Marie på 6 år fra Herlev; Theo på 5 år fra København og Marius på 5 år fra Svendborg. Derudover Eske Willerslev, professor i evolutionsbiologi fra Københavns Universitet, Center for GeoGenetik.

Lyd og musik: Fremmede som mig sunget af Stig Rossen (fra Tarzan);

Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Mere nysgerrig? Lyt til Hvordan er jorden skabt?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik