Søg
Close this search box.
Hvordan kan flyvemaskiner flyve?

Hvordan kan flyvemaskiner flyve?

Og hvorfor får man propper i ørene? Jakob på 7 år og Aske på 9 år har sendt Radionauterne på en højtflyvende mission – nærmere betegnet 10 kilometer (!) oppe i luften. Heroppe i skyen møder vi kaptajnen Jens og hans hold, der vil fortælle om flyveturen undervejs. For hvordan er det nu lige at sådan en kæmpemæssig maskine kan flyve – og så endda med mennesker indeni?

Mennesket har altid kigget på fuglene og tænk, hvorfor kan vi ikke også flyve? For lidt over 100 år siden lykkedes det endelig for mennesket at lave et fly, der kunne lette. Det handler om noget, der hedder aerodynamik. Radionauterne byder alle nysgerrige børn – og voksne – velkommen ombord. Spænd sikkerhedsselerne, for nu letter vi!

Medvirkende: Jakob på 7 år fra Hvidovre og Aske på 9 år fra Randers. Derudover Jens, Kaptajn hos Danish Air Transport.

Lyd og musik: Jeg har en flyvemaskine (Jørgens flyvemaskine) af Popsi og Krelle – se her; Fly on the Wings of Love af Brødrene Olsen; Flyve af Page Four; Tænk på det bedste du ved

Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.

Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik