Søg
Close this search box.
Hvordan laver man slik?

Hvordan laver man slik?

Vingummi, skumfiduser, lakrids og labre larver. Slik er bare lækkert, men hvordan laver man slik, hvad er det egentlig lavet af, og hvorfor begyndte man at spise slik? De nysgerrige børn Elva, Hector, Solbjørn, Olivia, Ines og Livia har sendt Radionauterne afsted på en super lækker slikmission. Her kommer vi helt tilbage til gamle dage, for at prøve at købe slik, og så tager vi på en spændende tur i slikkøkkenet med Naja Søndergaard. Naja er en ægte sliknørd, der kan lave alle mulige former for slik i sit køkken, og så ved hun alt om, hvordan man laver det perfekte slik. Hun er nemlig uddannet i fødevarekemi, og er derfor super klog på, hvad der f.eks. sker med sukker, når man varmer det op og køler det ned, og hvorfor man tilsætter farvestof til slik og sodavand. Er du blevet nysgerrig? Find slikskålen frem og lyt med her!

Medvirkende:  Elva snart 7 år fra Lørup; Hector 6 år fra Sorgenfri; Solbjørn 6 år fra Aarhus; Olivia 9 år, Ines 6 år fra København, Livia 10 år. 
Samt Naja Søndergaard, Produktionskemiker hos Oterra og slikmager @najachocolate

Musik: Sliksangen – Jeg Vil Ha’ Slik af DR Bigband. Jingle af Morten Huusfeldt

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen Elise Normann.

Er du blevet sulten på mere om mad og smag, så kan du høre vores afsnit “hvorfor smager mad af noget?” (her)

Du kan se mere af Najas sliknørderi på hendes instagramprofil @najachocolate lige her

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik