Søg
Close this search box.
Hvordan laver man tegnefilm?

Hvordan laver man tegnefilm?

Er du også vild med at se tegnefilm – i fjernsynet, på ipad’en eller måske i biografen? Så er du ikke den eneste. For tegnefilm ER ret fantastiske! Fyldt med fantasifulde historier, flotte farver og sjove figurer, der kan både tale og bevæge  sig. Og så sker der ting i tegnefilm, der ALDRIG kan ske i virkeligheden! Men har du nogensinde tænkt over, hvordan man laver tegnefilm? Det har de nysgerrige lyttere, Oda på 8 år, Louis og Marius på 4 et halvt år. For hvordan kan figurerne bevæge sig i tegnefilm, og hvordan kan de kan snakke? Og skal man egentlig være god til at tegne for at lave tegnefilm? Radionauterne tager sammen med tegnefilmstegner Christian Kuntz på en spændende mission ind i tegnefilmens verden for at finde svar. Undervejs skal vi møde Lego-figurer, Mickey Mouse og finde ud af, hvordan DU kan lave tegnefilm derhjemme. Så find tegnegrejet frem, tænd for fantasien og lyt med!

Medvirkende: Oda på 8 fra Vallekille, Marius på 4,5 år og Louis. Derudover, tegnefilmstegner og animator Christian Kuntz, KUNTZ animation.

Klip fra: Gurli Gris af Neville Astley og Mark Baker;  Minna og Drømmebyggerne af First Lady Film; Steamboat Willie af Walt Disney Animation Studios; LEGO Star Wars (DK): The Resistance Rises.

Musik: Der er ingen bånd, der binder mig, Alexander Glæsel, Originalt Dansk Soundtrack til Pinocchio; En tosset sang – Fra “snehvide og de Syv Små Dværge”, Thomas Eje, Benny Hansen, Jesper Klein, Paul Hagen, Kurt Ravn, Jess Ingerslev. Jingle af Morten Huusfeldt.

 

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Lisa Bay. I redaktionen Elise Normann.

Hvis du er interesseret i tegnefilm, vil du måske også kunne lide dette afsnit om hvordan fjernsyn virker?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik