Søg
Close this search box.
Hvordan virker et batteri?

Hvordan virker et batteri?

Computer, telefon, fjernbetjening, cykellygter, racerbiler og elbiler… Har du nogensinde tænkt over, hvor mange batterier, du omgiver dig med og hvordan et batteri virker? Det har Arthur på 5 år, og derfor har han sendt Radionauterne på en spændingsfyldt mission, hvor vi kommer hele vejen rundt om og endda ind i batteriet! Og du er selvfølgelig inviteret med.

I gamle dage kunne man ikke have sin telefon i lommen eller en lommelygte med ud i skoven. Der fandtes nemlig ikke batterier. Det gør der heldigvis i dag og det kan Jonathan, der er ingeniør, lære os en masse om. For at gøre os klogere på batterier tager han os med ind i et laboratorium. Her viser han os en masse maskiner og og lærer os om de forskellige batterier, der findes og hvad, der er inde i batteriet.

Medvirkende: Arthur 5 år, Jonathan Højbjerg, forskningsingeniør hos Haldor Topsøe.

Lydklip: Martin og Martinus ”Elektrisk ft. Katastrofe”; Metallica ”Battery” fortolket af Van Canto.

Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Mere nysgerrig? Lyt også til Hvor kommer internettet fra?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik