Søg
Close this search box.
Hvordan virker vindmøller

Hvordan virker vindmøller?

Og hvordan laver de strøm? De ser så fredelige ud, når de står derude på marken eller i havet og drejer rundt og rundt og rundt, men hvordan virker vindmøller? Til at svare på det får vi hjælp af en ingeniør, der hedder Christina. Christina kender vindmøller ud og ind og har været helt oppe i toppen af rigtig mange vindmøller. Helt oppe i toppen. Og det er MEGET højt. Du kan også møde en helt særlig type, der synes vindmøller er ligesom at være i tivoli og blive klogere på, hvad vindmøller har til fælles med racerbiler og hvad der er vindmøllernes ene store svaghed?! 

Vil du ud og se verdens største vindmøller? Så læs mere her
Eller vil du gerne lære mere om vinden? Så lyt med her.

Medvirkende: Mathilde, 8 år, Hjortshøj; Ellen, 7 år, Allerød. Samt Ingeniør og Forsknings- og udviklingschef ved Ørsted, Christina Aabo. 

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt.
Tilrettelagt og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen Elise Normann.

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.
Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik