Søg
Close this search box.
Hvorfor bruger man juletræet til jul? Lær om juletræets historie

Hvorfor bruger man juletræer til jul?

De fleste af os tænker ikke over det. Juletræet står jo bare dér jul efter jul og pynter så dejligt. Men hvorfor vi har valgt at tage et grantræ ind fra skoven og bruge en hel aften sammen med det, dét har Benjamin på 5 år altså undret sig over. Glæd dig til ægte julehygge i selskab med Radionauterne og juleeksperten Anja Jørgensen fra Frilandsmuseet, hvor vi blandt andet skal finde ud af mere om juletræets historie, hvem der havde Danmarks aller første juletræ og hvad børnene fik i julegave for 150 år siden. Så kan du heller ikke vente helt til jul med at tilbringe tid sammen med de magiske juletræer, så lyt med her. 

Medvirkende: Benjamin på 5 år samt etnolog Anja Jørgensen, museumsinspektør ved Frilandsmuseet.

Musik: Højt For Træets Grønne Top. Tekst: Peter Faber, 1848. Melodi: E. Horneman. Sunget af Poul Bundgaard; Juletræet Med Sin Pynt Tekst: Mogens Lorentzen, Melodien: Egil Harder. Sunget af Daimi.

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay.

 

Hvis du er interesseret i juletræets historie, vil du måske også kunne lide dette afsnit om Danmarks historie!

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.

Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Birkegaard og Lisa Bay med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik