Søg
Close this search box.
Hvorfor dufter blomster?

Hvorfor dufter blomster?

Du kan finde dem i skoven, i haven, på marken – ja faktisk overalt i naturen! De har smukke farver, former og ikke mindst dejlige dufte. Blomster er altså helt fantastiske! Men hvorfor dufter blomster? Og hvad skal planterne bruge blomsterne til? Det er bare nogle af de spørgsmål, som Ava, Eva, Friso, Ines og Agnes har undret sig over. De er heldigvis ikke de eneste, som er nysgerrige på blomster. Det er biolog Thure Hauser nemlig også, og sammen med ham skal vi på en mission, der går helt tæt på de smukke og duftende blomster! Undervejs kommer vi ud på en flyvetur med bien Bent, og så finder vi ud af, hvordan planternes babyer mon ser ud, når de bliver født. Vi skal også finde undersøge, om alle planter egentlig har blomster, og hvordan blomsterne får deres navn. Er du også nysgerrig? Så pluk en blomst og kom med på Radionauternes velduftende mission!

 

Medvirkende: Ava på 10 år, Eva på 7 år fra Vester Skerninge, Friso på 5 år fra København, Ines på 6 år fra København og Agnes på 7 år. Desuden biolog Thure Pavlo Hauser fra Københavns Universitet. 

Musik: Solsikken af Line Gaardmand. Solsikkesangen af Christian Schroder. Sur, sur, sur, lille bi omkring, spillet af Erling Jan Sørensen. Jingle er Morten Huusfeldt.

Foto: Adobe Stock

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Lisa Bay. I redaktionen Elise Normann.

 

Er du blevet mere nysgerrig på planternes frø? Så lyt til vores afsnit om, hvordan et frø bliver til en plante.

 

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik