Søg
Close this search box.
Hvorfor er nogle svampe giftige?

Hvorfor er nogle svampe giftige?

Svampe er flotte, svampe er sjove, mange svampe er spiselige, men nogle svampe er også giftige! Og hvordan dét kan være, har både Frida, Claudia og Arthur undret sig over, og derfor har de sendt Radionuaterne afsted på en vigtig svampemission. 

Vi får hjælp af svampeeksperten over dem alle, Jens H. Petersen, der vil lede os trygt igennem svampelandskabet og gøre os meget klogere på svampenes rige – både den del, som man kan se og alt det, man ikke kan se. Pssst.. der er nemlig en ret stor del af svampen, som er skjult for os mennesker. Der bliver også plads til en ægte gyser og en masse vigtig viden om spiselige svampe og svampe, der hjælper både dyr og planter. Og så kan man også lære, hvad svampe synes om leverpostej! Så er du også er nysgerrig på, hvorfor nogle svampe er giftige, så tag med Radionauterne på vores spændende, farlige og hyggelige svampemission.

Medvirkende: Frida, 6 år, København; Claudia , 8 år, Grindsted, Arthur, 7 år, Allerød og Biolog og svampeekspert, Jens H. Petersen.

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt.

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen er Laurits Læssøe Fauli.

Hvis du kan lide at tage på skovtur har du måske også tænkt over: hvorfor bladende mon skifter farve? Det kan du få svar på i den her episode. Eller måske har kigget på alle planterne og spurgt dig selv, hvordan bliver frø egentligt til planter, det kan du blive meget klogere på her.

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik