Søg
Close this search box.
hvorfor er vand vådt

Hvorfor er vand vådt?

Kender du det, når du er på vej til skole og så begynder det pludselig at regne? Og så sidder man bare der i skolen med helt våde bukser. Det kender William fra Søborg helt sikkert, for han har i hvert fald undret sig over, hvorfor vand er vådt? Det er et godt spørgsmål. For hvad vil det overhovedet sige, at noget er vådt? Og hvad sker der med vandet, når man bliver tør igen? I dette afsnit leger Radionauterne med vand og dykker dybt ned i vandets hemmeligheder. Vi får hjælp af Peter Ditlevsen, der er lektor i fysik. Han kan nemlig forklare os noget om, hvorfor vand er vådt og hvorfor forskellige væsker kan være våde på forskellige måder.

Medvirkende: William fra Søborg – som har sendt sit spørgsmål til os, og Peter Ditlevsen – lektor i fysik ved Københavns Universitet.

Musik-klip: Povl Kjøller, Vandsangen 1973; Aqua, I’m a Barbiegirl; Mariehønen Evigglad med tekst af Halfdan Rasmussen – sunget af Vesterdal Efterskole – se på youtube. Lydeffekter kommer fra freesfx.com.

Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Er du mere nysgerrig, så lyt til afsnittet Vil du med en tur på stranden?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene, hvorend de fører os hen. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.

Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik