Søg
Close this search box.

Hvorfor får man hikke?

Hik! Du kender det nok, når man bare ikke kan stoppe med at hikke, men hvorfor får man hikke? Og hvordan kan man stoppe med at hikke igen? Det har hele 9 nysgerrige børn sendt Radionauterne afsted for at undersøge. Og nu kan du komme med! Vi får hjælp af en læge fra børneafdelingen, som gør os meget klogere på, hvad der sker inde i kroppen, når man får hikke og hvorfor hikke er en del af kroppens forsvar. Kom med, når vi møder en supersej muskel inde i din mave, en støvsuger i spiserøret og får svar på, om det mon hjælper at forskrække nogen, der har hikke?!

Medvirkende: Agnes, 7 år fra Amager, Clara Sofie, 6 år fra Middelfart, Storm, 4 år fra Rødovre, Sofie, 11 år fra Tranbjerg, Sofie, 8 år fra Fredericia, Naja, 8 år fra København, Johanne, 8 år, Clara, 10 år fra Bagsværd, og Anker, 5 år. Læge på børneafdelingen ved Herlev Hospital,  Mohsin Aslam. Der også er tilknyttet Læger Formidler og projektet “Trygge børn”

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt

Tilrettelagt og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen Elise Normann.

Er du blevet nysgerrig på kroppens lyde, så vil du måske også høre vores afsnit om hvor stemmen kommer fra? 

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

 

 

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik