Søg
Close this search box.

Hvorfor går man i skole?

Jorden er rund, 1 + 1 giver 2, og Danmarks første konge hed Gorm den Gamle. Der er SÅ meget, vi skal lære henne i skolen! Men måske har du også tænkt over, HVORFOR man går i skole? For hvorfor er man egentlig ikke bare derhjemme hele dagen? Og hvorfor skal man lære ting og ikke bare lege? Det har Kamma på 10 år sendt Radionauterne ud på en mission for at finde svar på. Til at løse mysteriet om, hvorfor vi går i skole, får vi hjælp af to eksperter, som selv har gået i skole i rigtig mange år – nemlig en skolehistoriker og en klasselærer. Og så tager vi på en tidsrejse laaangt tilbage i tiden for at finde ud af, hvornår børn egentlig begyndte at gå i skole. Vi møder både børn, der passer dyr i stedet for at gå i skole, og børn, der kun taler latin. Så pak penalhuset og madpakken og tag med på en rigtig nysgerrig mission!

 

Medvirkende: Kamma på 10 år fra Bagsværd. Ning de Coninck-Smith, professor i uddannelseshistorie ved Aarhus Universitet, samt Clara Filomena Renzi-Lomholdt Zandersen, skolelærer på Skolen Ved Søerne i København.

Musik: Første Skoledag, Hr. Skæg, DR. Gud Ske Tak og Lov, sunget af Københavns Drengekor 1986, Komponist: C.E.F. Weyse, Tekstforfatter: B.S. Ingemann, Dirigent: Per Enevold. Jingle af Morten Huusfeldt.

 

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Lisa Bay. I redaktionen Elise Normann.

 

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik