Søg
Close this search box.
Hvorfor græder man?

Hvorfor græder man?

Og hvorfor kommer der tårer, når man græder? Og hvor kommer de her tårer egentlig fra? Der er mange børn, der er nysgerrige på, hvorfor vi græder. Og derfor har de sendt Radionauterne på en tårevædet mission, hvor vi møder flere forskellige slags tårer – krokodilletårer, superheltetårer, følelsestårer, løgtårer og sidst, men bestemt ikke mindst, glædestårer. Vi græder fra vi bliver født og vi græder af flere forskellige ting, men hvordan opstår gråden og hvor kommer alle tårerne fra? 

Til at hjælpe os med alle de forskellige tårer, får vi besøg af en psykolog, der har speciale i hjernen. Og hvad hjernen har med tårer at gøre, det får du selvfølgelig også svar på. 

 

Medvirkende: Frederik på 8 år fra Frederiksberg. Milla 9 år, Herbert 6 år, Caroline 6 år, Anker, 8 år fra Frederiksberg, og Rosa 8 år.

Derudover, Signe Allerup Vangkilde, professor i psykolog fra Københavns Universitet.

Musik: Susanne Lana; Hvis Tårer var Guld.

Jingle af Morten Huusfeldt. Lyddesign Philip Søborg

Afsnittet er tilrettelagt af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen er Laurits Læssøe Fauli og Philip Søborg.

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik