Søg
Close this search box.
Hvorfor har man fantasi?

Hvorfor har man fantasi?

Og hvorfor er børn bedre til at lege end voksne? Augusta på 7, Lilli på 4 og Amina på 9 år har sendt Radionauterne på en fantasifuld og legesyg mission. Hvorfor har man fantasi, og hvad skal man egentlig bruge den til? Dét har lektor i pædagogik, Thomas Gitz-Johansen nogle gode bud på. For fantasien er ikke kun for sjov, den er også vigtig for menneskers udvikling og opfindsomhed. Så slip fantasien løs og kom med Radionauterne på en fantastisk fantasifuld mission, hvor du både kan møde en alpetrold, en heks og en operasanger. 

Medvirkende: Augusta på 7 år, Lili på 4 og Amina på 9 år fra Stavtrup. Lektor i pædagogik ved Roskilde Universitet, Thomas Gitz-Johansen. 

Musik: Fantasi, Martini’s For Børn af Kira Martini. Jingle af Morten Huusfeldt.

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen Elise Normann.

Mere nysgerrig? Så lyt med på ‘hvorfor drømmer man?’ (her) Eller ‘hvorfor synes man noget er sjovt?’ (her)

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.
Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik