Søg
Close this search box.
Hvorfor har man mælketænder?

Hvorfor har man mælketænder?

Først tabte Liv på 8 år én af sine mælketænder. Snart tabte hun flere, og pludselig havde hun tabt hele 9 mælketænder. Og så var det altså, at Liv begyndte at undre sig over, hvorfor har man mælketænder, når man alligevel bare taber dem igen? Derfor satte hun Radionauterne på sagen. Og vi fik en aftale hos Pernille, som er tandlæge. Hun er vant til at kigge på rigtig mange mælketænder. Heldigvis kan hun også hjælpe os med at blive klogere på tænderne. For hvorfor hedder det egentlig mælketænder – har det noget med mælk at gøre? Alt det – og meget mere – kan du blive klogere på i dette afsnit af Radionauterne, hvis altså du slår ørene ud, lukker munden op og siger: Aaaaahhhh……

Medvirkende: Liv fra Vallensbæk, som er fyldt 8 år i mellemtiden, og Pernille Hess, tandlæge hos børneafdelingen på tandlægeskolen i København.

Lyd og musik: Tandbørstesangen fra Kaya Brüels bog og cd-udgivelse Johan og Tandfeen Tanja. Udgivet på Forlaget Carlsen 2016; Du Skal Børste Dine Tænder af Eventyrteatrets Børn. Børneparty. Producer: Søren Bundgaard, Composer: Bente Kawa, Teksforfatter: Bjarne Ploug Jacobsen; Rokketand af Povl Kjøller; Karius og Baktus af Dirch Passer og Ove Sprogøe Fra Skattekisten Vol. 6.

Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Mere nysgerrig? Lyt også til afsnittet Hvorfor synes man noget er sjovt?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik