Søg
Close this search box.
Hvorfor lyser solen?

Hvorfor lyser solen?

Hvorfor lyser solen? Det er bare ét af de mange spørgsmål, som vi har fået om vores stjerne, solen. Solen har altid været centrum for meget interesse og for at blive klogere på, hvad solen er lavet af, og hvordan den virker, skal vi snakke med astrofysiker Tina. Hun kan hjælpe lytterne med svar på alle deres spørgsmål om solen. For at blive klogere på solen tager Radionauterne på en ret vild rumraketsrejse. Sådan noget kan man godt gøre uden at være bange, hvis det bare er gennem højtalerne. Men om nogle mennesker rent faktisk har gjort det, det må I høre i afsnittet. Så find solhatten og solcremen frem og flyv med os til stjernerne.

*Tilføjelse: Parker Solar Probe startede sin mission 12. august 2018. Følg selv med i Parker Solar Probes mission til solen.

Medvirkende: Vilmer på 7 år fra Mårslet, Anton på 6 år fra Schweiz, Benjamin på 7 år, Filippa på 11 år, Anders på 6 år, Asta på 7 år fra Ørestaden, Mikkel på 4 år fra København, Emil på 9 år fra København og Magnus på 4 år. Vores ekspert var Tina Ibsen fra Tycho Brahe Planetarium.

Lyd og musik: ”Sommer og Sol” af Birthe Kjær; ”Det er Sommer, det er sol og det er søndag”Tekst: Erik Leth – Melodi: Sven Gyldmark; Solen er Så Rød Mor af gruppen RØST (Ditte Rønn & Søren Bebe, melodi: Carl Nielsen tekst: H. Bergstedt). Underlægningsmusik af Lee Rosevere. Foto af Stanley Zimny.

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Mere nysgerrig? Lyt til afsnittet Hvordan er Jorden skabt?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her 

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside 

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik