Søg
Close this search box.
Hvorfor skal man dø?

Hvorfor skal man dø?

Hvorfor skal man dø? Det er der mange børn, der godt kunne tænke sig at vide. For hvorfor kan man ikke bare leve for evigt, og hvad sker der egentlig, efter mennesker dør? I dette afsnit af Radionauterne tager vi fat på livets største mysterium, nemlig døden, og hvordan det kan være, at alt levende skal dø. Med os på rejsen har vi Charlotte fra Foreningen Liv og Død, og hun er rigtig god til at tale om døden og kan lære os en masse om, hvordan døden kan se ud, og hvorfor det er vigtigt at tale om dem, der er døde. Vidste du fx at en kiste kan være formet som en racerbil, og at det ældste menneske i verden lige nu er langt over 100 år gammel?! 

Medvirkende: Django på 8 år fra København; Frederik på 6 år fra Roskilde; Bastian på 10 år fra Boston; Gabriel på 10 år fra Bornholm; Johannes på 8 år; Felix på 8 år; Laia, snart 8 år og Viggo på 6 år fra Espergærde; Anne og Noah på 12 år fra Gug; Magne, 7 år og Charlotte Sørensen, Udviklings- og kommunikationskonsulent hos Foreningen Liv og Død.

Musik: Pianomand af Kim Larsen og Lydoptagelser af Jacob Kirkegaard (https://fonik.dk/) 

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen Elise Normann og Eva Boye Rasmussen.

Er du blevet mere nysgerrig på døden og på at tale om døden, så har Landsforeningen Liv og Død et væld af spændende materialer samt en udstilling, der kan besøges af alle interesserede. Se mere HER

Den danske folkekirke mindes dem, der er døde i årets løb på alle helgensdag i starten af november. Læs mere HER.

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik