Søg
Close this search box.
hvorfor skal man sove

Hvorfor skal man sove?

Nu skal du altså sove, bliver der sagt. Men hvorfor skal vi egentlig sove? Og hvorfor bliver man træt? Og hvordan kan det egentlig være, at børn skal sove mere end voksne? Buster på 5 år og Felicia Maj på 9 år har kastet Radionauterne ind i søvnens gådefulde univers, hvor vi skal møde gamle filosoffer, guder og nogle meget trætte dyr. Mennesker bruger cirka en tredjedel af deres liv på at sove – og nu får du muligheden for at bruge 20 minutter på at blive klogere på, hvorfor vi mennesker egentlig har behov for at sove.

Medvirkende: Buster 5 år, Felicia Maj 9 år og Søvnvejleder Mikael Rasmussen.

Musik: Sigurd Barrett, ”Godnatsang”; Rasmus Seebach/Tommy Seebach, ”Under stjernerne på himlen”; Musik Aske Bentzon, sang Søren Hauch-Fausbøll: ”Dynesang”

Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Hvis du synes søvn er spændende, så er du måske også interesseret i at høre vores afsnit om hjernen: Hvordan fungerer hjernen?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik