Søg
Close this search box.

Særafsnit: Unge forskere

Hvad har mælk med plastik at gøre? Og hvad har tang med tøj at gøre? Og kan børn være forskere? Radionauterne er taget til Science i Forum, hvor vi besøger deltagerne i Unge forskere konkurrencen. I dette afsnit af Radionauterne, bliver alting vendt lidt på hovedet. Her er eksperterne nemlig (store) børn, som ikke er bange for at udfordre den måde voksne tænker på. I april 2018 besøgte Radionauterne Unge Forskere til Science i Forum – et event som summede af nysgerrighed, ny viden og gå-på-mod.

Tak til Villads, Emil og Felix fra Flakkebjerg Efterskole (med projektet om at lave tøj af tang); Grace, Signe og Kaja fra Middelfart (med projektet om at lave låg af mælkeplastik); Thea og Emil (med projektet om at lave papir af halm og industri-hamp). Og stor tak til alle de andre nysgerrige børn og unge, vi talte med til Unge Forskere.

Foto-credit: Unge Forskere. Læs mere om Unge Forskere konkurrencen HER.
Lyd og musik: Havet er Skønt, Den lille havfrue uddrag, sunget af Thomas Eje

Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik