Søg
Close this search box.
Hvordan opstår en regnbue?

Hvordan opstår en regnbue?

Rød, orange gul, grøn, blå og lilla. Regnbuen har ufatteligt mange farver, men hvordan kan det egentlig være? Det har de to seje piger Asta og Vera på henholdsvis 8 og 9 år begge undret sig over. Derfor har de sendt Radionauterne på en farverig mission ind i regnbuens mystiske univers – og du er inviteret med.

I dette afsnit skal det handle om regnbuer. Sattelytten og Radionauterne kommer langt omkring. Først er vi i middelalderen, hvor en munk lavede eksperimenter, vi kommer også forbi den Nordiske mytologi og alle guderne og så møder vi altså også meteorologen Henning, der skal lære os noget om lys og farver, og hvordan de opfører sig. Du kan også lære, hvordan du laver din helt egen regnbue hjemme i haven, og så skal vi selvfølgelig også lige vide, om der egentlig findes en skat for enden af regnbuen?

Medvirkende: Vera 9 år , Asta 8 år og Kommunikationsmeteorolog Henning Gisselø fra DMI

Lydklip: ”Rainbow Rocks” af Daniel Ingram og William Anderson; ”Jeg går en tur på regnbuen” af Lone Munkeskov. Naja Münster fra Youtube, hvis yndlingsfarve er regnbue.

Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Mere nysgerrig: Så lyt til Hvorfor har alting en farve?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene, hvorend de fører os hen. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik