Søg
Close this search box.
Findes tidsmaskiner?

Findes der tidsmaskiner?

Tik tok tik tok. Uret går, og særligt når man keder sig, så er det som om, der er alt for meget tid. For eksempel er der tid til at undre sig over tid. Men er der måske nogle nysgerrige børn derude, som kunne tænke sig at komme med på en tidsrejse? Så er det nu I skal slå til, for Storm på 5 år og Theo på 7 har ført Radionauterne ud på en meget fascinerende rejse mellem fortid, nutid og fremtid – og du kan komme med!

Der er massevis af film om tidsmaskiner, men findes de i virkeligheden? Muligheden for at rejse frem eller tilbage i tiden er noget, rigtig mange drømmer om at prøve og der er endda en mand i USA, der er i gang med at bygge en tidsmaskine. Tid er lidt af et mysterie, og det mysterie skal Ulrik, der er professor i fysik, hjælpe os med at blive klogere på.

Medvirkende: Theo på 7 år og Storm på 5 år begge fra København, og derudover Ulrik Ingerslev Uggerhøj, professor ved Institut for Fysik og Astronomi på Aarhus Universitet

Lyd og musik: Caroline Castell – “Tidsrejsen” (fra DR Julekalender 2014), Povl Kjøller – “2-minuttersangen”, Kraftwerk – “Robots”

Billede af Bob Owen

Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay.

Mere nysgerrig? Lyt også til afsnittet Hvordan kan flyvemaskiner flyve?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik