Søg
Close this search box.
Findes hekse?

Findes hekse?

Du kender sikkert hekse fra eventyr og Harry Potter. Og måske har du også været klædt ud som heks til Halloween eller til fastelavn. Men findes hekse egentlig i virkeligheden? Hvad laver hekse og hvorfor har de en kost og en hat? Det har Nicoline, Elsa og Ella undret sig over. Og derfor har de sendt Radionauterne på en lidt uhyggelig mission ned i de gamle ruiner under Christiansborg Slot. Her spoler vi tiden flere hundrede år tilbage med hjælp fra hekse-historiker Maria Østerby Elleby. Hun kan nemlig gøre os meget klogere på, hvor mange forskellige slags hekse, der rent faktisk findes og hvad de forskellige hekse kan. Hun kan også fortælle nogle uhyggelige historier om en tid, der hedder renæssancen, hvor man var rigtig bange for djævlen og for hekse! OBS: Det bliver indimellem lidt uhyggeligt, så dette afsnit af Radionauterne kan med fordel lyttes til sammen med en voksen. 

 

Medvirkende: Nicoline 6 år fra Nibe, Elsa 9 år fra Svindinge og Ella 6 år, samt museumsinspektør Maria Østerby Elleby fra HEX! Museum of Witch Hunt i Ribe. 

En stor tak til Ruinerne under Christiansborg for at vi måtte optage i ruinerne. Ruinerne kan besøges af alle, se mere her

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt. Lyddesign af Philip Søborg.

Ok, selvom man måske ikke kan trylle i virkeligheden så kan vi mennesker og særligt nysgerrige børn noget, der er ligeså sejt… De kan nemlig bruge deres fantasi! Og hvis du gerne vil vide mere om det så kan du lytte her.

Og hvis du er en af dem der bare synes at historien er mega spændende så kan det være du gerne vil høre denne her episode om, hvordan danmark blev bygget.

Vært Karen Brüel Birkegaard. Med i redaktionen sidder Louise Trier, Laurits Læssøe Fauli og Philip Søborg.

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram.

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik