Søg
Close this search box.
Hvad er der i Jordens kerne

Hvad er der inde i Jordens kerne?

Hvad er der inde i Jordens kerne? Hvad er Jordens kernen egentlig lavet af, og hvad gør Jordens kerne ved Jorden? Er du også én af de mange børn, der undrer dig over, hvad der er derinde i midten af vores planet, så skal du høre det her afsnit af Radionauterne, hvor vi graver os tusindvis af kilometer dybt ned i jordens mystiske indre. Vi møder blandt andet en kvinde med et helt vildt instrument, der kan fortælle os historier fra jordens indre. Vi kommer også omkring en lagkage, en avokado, din lynlås og din kniv og gaffel og et briotog! Alt dét og meget mere, kan du blive klogere på lige her.

Medvirkende: William, 5 år fra Roskilde, Theo, 8 år fra Frederiksberg, Ellen, 10 år fra Ærø, Villads, 11 år fra Egtved og Aksel, 9 år fra Helsingør. Trine Dahl-Jensen, seismolog ved GEUS.

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt. Lyddesign af Philip Søborg.

 

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen Laurits Læssøe Fauli og Philip Søborg.

Hvis du er interesseret i vores planet Jorden, vil du måske også synes det er spændende at få svar på, hvorfor Jorden drejer rundt (her) eller hvordan blev Jorden skabt (her)?

 

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 40.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik