Søg
Close this search box.
rumrejse

Universet del 1 – Hvad er der ude i rummet?

Johan på 8 år og Oliver på 7 år er ikke de eneste, der undrer sig over, hvad der egentlig findes deroppe i stjernevrimlen. Et hav af nysgerrige børn, tålmodige astronomer og teleskoper har rettet blikket mod det ubegribeligt store univers. Et univers der er SÅ STORT, at et enkelt afsnit af Radionauterne ikke er nok. Derfor har vi lavet en lille miniserie på 2 afsnit. Vi får hjælp af super stjernekiggeren Anja C. Andersen til at svare på alle de store spørgsmål. I første del undersøger vi, om man kan nå til enden af universet og om det er muligt at der findes liv derude i universet? Lyt med her.

Medvirkende: De nysgerrige børn Johan på 8 år fra Aarhus og Oliver på 7 år fra København. Derudover, astronom og astrofysiker Anja C. Andersen fra Niels Bohr Instituttet.

Musik: DR Ramasjang, Sange fra Mini-MGP, Rumvæsen.

Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Mere nysgerrig? Lyt til andet afsnit af Hvad er der ude i rummet? eller afsnittet Hvordan er jorden skabt?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik