Søg
Close this search box.

Universet del 2 – Hvordan blev rummet skabt?

Rummet er SÅ STORT at et enkelt afsnit af Radionauterne ikke er nok. Derfor har vi lavet en lille miniserie på 2 afsnit. I anden del af Radionauternes radiofoniske rumrejse, skal vi ikke bare rejse i rummet, vi skal også rejse i tiden! Alfred og Georg på 8 år har nemlig sendt Radionauterne helt tilbage til altings begyndelse med deres spørgsmål om, hvordan universet blev skabt. Det betyder altså, at vi skal mange milliarder af år tilbage i tiden. Hvordan blev det hele skabt, og hvad er big bang? Vi får hjælp af en super stjernekigger, der hedder Anja C. Andersen og så møder vi også en partikelfysiker, der hedder Peter, der arbejder med de allermindste ting i universet. Så har du mod på mysterier, stjernevrimmel og fyrværkeri, så tag med på rumrejse her.

Medvirkende: Georg på 8 år og Alfred på 8 år fra Rantzausminde. Anja C. Andersen, astrofysiker og astronom ved Niels Bohr Institutet samt Peter Henrik Hansen, professor i eksperimental partikelfysik ved Niels Bohr Instituttet og CERN.

Musik: Nu ser jeg lyset klart, fra To På Flugt; sunget af Cecilie Stenspil, Alexandre Willaume.

Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Husk at hør første afsnit om, hvad der er ude i det store univers – lige her. Mere nysgerrig? Så lyt til afsnittet Findes der tidsmaskiner?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik