Søg
Close this search box.
Hvad er musik?

Hvad er musik?

Det spiller fra radioen, fra telefonen, fra instrumenter, og måske det endda det spiller inde i dit hoved? Musikken er overalt omkring os, men har du nogensinde tænkt over, hvad musik egentlig er? Og hvad det gør ved os mennesker? Det har Lasse på 7 år, og derfor har han sendt Radionauterne afsted på en musikalsk mission. Vi får hjælp af musikprofessor og hjerneforsker Peter Vuust, der med alle sine instrumenter og sine hjerneskannere kan gøre os meget klogere på musikken. Vi kommer også ud på en lille verdensomrejse, lytter til noget meget specielt musik, og så bliver der selvfølgelig også tid til at danse! Så find dine dansesko og hørebøffer frem og tag med Radionauterne på mission til musikkens verden. 

Medvirkende: Lasse på 7 år fra København samt Peter Vuust professor i musik på Musikkonservatoriet, professor i hjerneforskning på Aarhus Universitet og leder af Center for Music in the Brain

Musik: Mongolian Throat Singing af Batzorig Vaanchig; Jodel-Time af Oesch’s die Dritten; Min Cykel (Cykelsangen) af Povl Kjøller; Celebration af Kool & the Gang, Deodato. Jingle af Morten Huusfeldt.

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen Elise Normann.

Mere nysgerrig? Så lyt med på, hvordan man laver tegnefilm (lige her), eller på hvor stemmen kommer fra (lige her)!

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram.

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik