Søg
Close this search box.
Hvor bliver insekter af om vinteren

Hvor bliver insekter af om vinteren?

Hvad siger du til at komme i selskab med en væld af flyvende, krybende, fantastiske væsner? Takket være Bodil på 7 år, kan du i dette afsnit af Radionauterne komme med ind i insekternes summende verden. Vi får hjælp af biologen Vicky, som vil gøre os meget klogere på insekternes liv og deres hjem og så kan du altså også høre en ægte insektkærlighedshistorie. Lyt med her, og hør hvor insekterne forsvinder hen om vinteren.

Medvirkende: Bodil på 7 år fra Svendborg og Vicky Knudsen, biolog og naturformidler – find hende på fuglemandssnak.dk

Musik: Sommer og sol; Peter Malberg, Ib Mossin: Du er min øjesten.

Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Er du mere nysgerrig på dyr, så lyt med her og vil du vide, hvorfor dyr ikke kan tale eller hvorfor slanger har giftige tænder så er det afsnittene Hvorfor kan dyr ikke tale? og Hvorfor har nogen slanger giftige tænder?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik