Søg
Close this search box.
Hvor boede man, før huse fandtes?

Hvor boede man, før huse fandtes?

Hvor boede man, før huse fandtes? Og hvordan byggede man huse, inden man havde væktøj? Har du nogensinde tænkt over det? Det har Tristan og Vester, og derfor har de sendt Radionauterne på en tidsrejse helt tilbage til stenalderen, for flere tusinde af år siden! Med os på vores tidsrejse, har vi en guide fra Sagnlandet Lejre. I Sagnlandet Lejre kan man nemlig vandre rundt i forskellige tider, og se, hvordan folk levede dengang? Hvordan spiste de? Hvor gik de på toilettet henne? Og hvordan sov de, når de ikke havde senge og dyner og puder? Alt det, og meget mere, kan du blive klogere på i det her afsnit af Radionauterne. 

Medvirkende: Vester, 6 år og Tristan, 5 år samt Lasse Stockholm Nielsen, publikumschef hos Sagnlandet Lejre.

Musik og lyddesign: Lyddsesign af Philip Søborg. Jingle af Morten Huusfeldt.

Vil du også gerne vandre tilbage i tiden og se, hvordan man boede i stenalderen, så kan dig og din familie besøge Sagnlandet Lejre

Stenalder værktøjer er mega seje og måske har du ligesom andre børn spurgt dig selv om hvordan opstår sten? Det kan du høre her.

Eller måske synes du bare at det er spændede at høre om gamle dage. Så kan du høre den her episode om, hvornår Danmark blev bygget.

Afsnittet er tilrettelagt af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen er Laurits Læssøe Fauli og Philip Søborg.

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram.

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik