Søg
Close this search box.
Afsnit: Hvor ender kloakken?

Hvor ender kloakken?

Har du nogensinde tænkt over, hvor alt det, du skyller ud i toilettet, mon ender henne? Man trækker ud, og vupti – så er lorten på vej væk gennem kloakken! Men hvor ender kloakken henne? Og hvordan er der egentlig nede i kloakken? Hvad sker der, hvis man taber noget i toilettet – som en mønt eller en Lego-mand? Det har de to nysgerrige børn Tone og Rune heldigvis undret sig over. Og det skal vi altså blive meget klogere på i det her afsnit, hvor vi har besøgt Mette Lynge Nielsen fra KloakLab på renseanlægget i Avedøre. Så hold dig godt for næsen og kom med på tur ned til rotterne og ud for at finde enden af kloakken, hvor mågerne mæsker sig i vores beskidte vand!

 

Medvirkende: Tone fra Haderslev og Rune på 6 år. Derudover, Mette Lynge Nielsen, formidlingskoordinator på KloakLab hos BIOFOS. 

Musik: Tre Små Fisk af Mek & the Pek’A’Billies. Jingle af Morten Huusfeldt.

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Lisa Bay. I redaktionen Elise Normann. 

 

Er du mere nysgerrig? Så lyt til vores afsnit om hvorfor vand er vådt? (her) eller om hvor plastisk kommer fra? (her). 

Du kan også finde idéer til sjove forsøg, du kan lave med fx spildevand på hjemmesiden Vandets Vej – se her.

 

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik