Søg
Close this search box.
Hvor kommer penge fra

Hvor kommer penge fra?

Penge, penge, penge… lommepenge, sparepenge, gamle penge, nye penge, kontopenge. Alle taler om dem, men hvor kommer de egentlig fra og hvordan blev de en del af vores hverdag? Dét kunne Benedicte på 6 år godt tænke sig at vide, og derfor har hun sendt Radionauterne en tur i banken – og helt tilbage til jernalderen! I Danmarks Nationalbank møder vi Lars, der kan lære os om, hvordan pengene laves både i gamle dage og i dag. Er du også nysgerrig på penge, så lyt med her.

Medvirkende: Benedicte 6 år og Lars Lüth Mikkelsen, Kommunikationsmedarbejder Nationalbanken.

Musik: Hej-Ho, Snehvide Soundtrack på dansk ved Kurt Ravn, Paul Hagen, Thomas Eje, Benny Hansen, Jesper Klein, Jess Ingerslev; “Penge”, ved Peter Belli og De Nye Rivaler; “Penge, penge, penge” ved Lecia & Lucienne, Komponist Benny Andersson.

Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Mere nysgerrig? Lyt også til Hvorfor taler vi forskellige sprog?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik