Søg
Close this search box.
forskellige sprog

Hvorfor taler vi forskellige sprog?

Hvordan lærer man bedst et nyt sprog, hvorfor taler vi forskellige sprog og hvad har sprog med træer at gøre? Alt det – og meget mere – kan du blive klogere på i dette afsnit af Radionauterne.

Der findes rigtig mange sprog i verden, men hvordan kan det være, der findes så mange? Det er Yuliza på 10 år meget nysgerrig på. Vi starter med historien om Babelstårnet og så skal vi snakke med Birgit, der er sprogforsker. Hun hjælper os blandt andet med at blive klogere på, om vi altid har talt dansk i Danmark og hvorfor svensk minder mere om dansk end russisk gør? Vi skal også møde en kineser, en franskmand og en svensker og så byder dette afsnit selvfølgelig også på en udfordring, som du kan gætte med på.

Medvirkende: Yuliza på 10 år fra Buddinge – som har sendt sit spørgsmål til os, Birgit Rasmussen – professor i sprogvidenskab hos Københavns Universitet, Jonathan Bentsen

Musik-klip: De Nattergale, Støvledans; EdX Hindi, LEARN HINDI – Hindi Alphabets song with animation se video på youtube og lær hindi. Andre lydklip: Minions fra filmen “Grusomme Mig”. Lydeffekter kommer fra freesfx.com.

Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Er du mere nysgerrig, så lyt til Hvor kommer penge fra?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene, hvorend de fører os hen. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik