Søg
Close this search box.
Hvordan bygger man en rumraket?

Hvordan bygger man en rumraket?

3 – 2 – 1 – Lift-off! Tristan, William og Villum har sendt Radionauterne på en vild og farlig mission, hvor vi skal lære, hvordan man bygger en rumraket! Hvad er der indeni raketter? Og hvor hurtigt kan de flyve? Og hvorfor skal man overhovedet bruge en rumraket for at komme ud i rummet? Med os har vi Christina Toldbo fra Danmarks nationale rumforskningsinstitut, DTU Space, som ved ufatteligt meget om raketter og om rummissioner. Tag med Radionauterne og bliv meget klogere på, hvad raketter og Lego har til fælles, og hvorfor de har mærkelige senge og mærkelige toiletter på Den Internationale Rumstation. Vi kan også løfte sløret for, om DU en dag kan komme op og flyve i en rumraket – måske hele vejen til månen?! Lyt med og bliv klogere end de voksne på, hvordan man bygger en raket!

 

Medvirkende: Tristan, 7 år; William, 5 år; Villum, 4 år og Ph.d.-studerende ved DTU Space, Christina Toldbo.

Jingle af Morten Huusfeldt.

Tilrettelagt og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen Elise Normann.

 

Er du mere nysgerrig på raketter og rumrejser? Så rejs med os tilbage i tiden i afsnittet “Hvordan er jorden skabt?” Eller tag med på en mission til månen i afsnittet “Hvad er månen lavet af?”

 

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik