Billy på 6 år og Thyra på 5 år har begge undret sig over, hvordan jorden blev skabt. Og de er ikke alene. Det spørgsmål har videnskabsfolk altid søgt svar på. Jorden er kæmpestor, men hvordan er det egentlig gået til, at vi mennesker har fået sådan en fin planet her midt i det store univers? I dette afsnit af Radionauterne kan du komme med på en helt vild rejse, hvor vi tager 4,5 milliarder år tilbage i tiden for at følge jordens skabelse. Og hvor vi bliver klogere på urtågen, stjernestøv og en hel masse dramatiske sammenstød. For det gik ikke stille for sig dengang jorden havde vokseværk!
Ude foran Geologisk museum ligger en kæmpestor sten. Den kan fortælle noget om hvordan jorden blev skabt. Geolog og kosmokemiker Daniel Kim hjælper os med at blive klogere på hvor gammel jorden er, og hvordan den egentlig er blevet dannet.
Medvirkende: Billy fra København, Thyra fra København. Daniel Kim Peel Wielandt , geolog og kosmokemiker fra Statens Naturhistoriske Museum, Geologisk Museum.
Lydklip: Dejlig er Jorden, af Akademisk Kor Århus. Also Sprach Zarathustra, Op. 30 af Richard Strauss. Relaxation music – deep space, af Electric Skky.
Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay
Hvis du er interesseret i, hvordan Jorden blev skabt, er du måske også interesseret i, hvordan solen blev skabt? Så lyt med her.
Eller måske, hvorfor vi ikke falder ned fra jorden? Så lyt med her.
Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her
Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside
Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.
Så tøv endelig ikke med at sende det til os. Klik på knappen for at sende dit spørgsmål i dag.
Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik