Søg
Close this search box.
Hvordan kravler edderkopper på væggen? Og hvordan laver de deres spind?

Hvordan kan edderkopper kravle på væggen?

Lille Peter edderkop kravler op af muren – men hvordan gør han egentlig dét? Og hvad spiser edderkopper? Og hvordan laver edderkopper deres spind? Halfdan, Adrian og Elliot har sendt Radionauterne ind i edderkoppens spindende verden, hvor vi møder en ægte edderkoppefan, nemlig edderkoppeeksperten, Nikolaj Scharff fra Statens Naturhistoriske Museum. Nikolaj forstår ikke hvorfor nogle mennesker er bange for edderkopper. Han synes, vi allesammen skal blive meget bedre venner med edderkopperne. Så det vil vi forsøge at blive på vores edderkoppevenskabsmission – og du kan komme med! Med på edderkoppecafé; med ind i edderkoppespindet og med ind i hjørnet af skabet, hvor du måske kan finde nogle edderkopper, når vi skal blive klogere på, hvordan kan edderkopper kravle på væggen.

Medvirkende: Halfdan, Adrian, Elliot og Nikolaj Scharff, Statens Naturhistoriske Museum 

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt, lyddesign af Philip Søborg.

Afsnittet er tilrettelagt af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen er Laurits Læssøe Fauli og Philip Søborg.

En stor tak til Nikolaj Scharff fra Statens Naturhistoriske Museum

Hvis du nu vil ud og finde nogle edderkopper kan det være du opdager, at der ikke er så mange tilbage, fordi det er jo ved at blive koldt. Men har du noglesinde spurgt dig selv: Hvor bliver insekter egenligt af om vinteren? Det har vi faktisk allerede lavet en episode om, som du kan høre her.

Det kan også være du tænker pyha, godt der ikke er nogle giftige edderkopper i danmark. Men gad vide om der er nogle giftige slanger? Vi faktisk lavet en episode om, hvorfor slanger har gift i tænderne. Den kan du høre her.

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik