Søg
Close this search box.
Hvordan kan et tog køre?

Hvordan kan et tog køre?

Hver dag kører hundredtusindvis af mennesker i dem for at komme i skole, på arbejde eller på udflugt eller ferie. Men har du nogensinde tænkt på, hvorfor et tog kører på skinner, hvordan man bygger det, eller hvorfor det har en nødbremse? Det har Birk, Jeremy, Olau og Storm og de har sendt os på en helt særlig togtur, hvor vi får lov at sidde i førerhuset allerforrest i toget! Vi hører, hvordan lokomotivføreren styrer det, og undervejs besøger vi også en italiensk togfabrik og finder ud af en masse seje ting om toge. For eksempel hvad et tog har til fælles med en håndmixer og 60 hanelefanter!

Medvirkende: Jeremy 6 år, Birk 4 år, Olau 5 år og Storm 5 år samt Allan Yde Nielsen, lokomotivinstruktør ved Driftscenter Danmark i DSB og lokomotivfører Kim Wadstrup.

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt. Lyddesign: Philip Søborg. 

Vært: Lisa Bay. Med i redaktionen sidder Laurits Læssøe Fauli og Louise Trier.

Hvis du er glad for ting med hjul, så kan du også lytte til Hvordan kører en bil? Eller du kan blive klogere på seje transportformer som for eksempel skibe, der sejler under vandet i afsnittet Hvordan virker en ubåd ?

 

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 40.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen.

 

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik