Søg
Close this search box.
Hvordan virker en ubåd?

Hvordan virker en ubåd?

Hvordan virker en ubåd og hvor dybt kan den egentlig dykke? Det kunne Emil på 7 år godt tænke sig at vide. Og han er nok ikke den eneste?! For hvordan kommer en ubåd ned på bunden af havet og hvordan kommer den op igen? Hvad har ubåde tilfælles med hvaler, og hvem var den skøre matematiker fra oldtiden, der tog sig et historisk karbad? 

I det her afsnit kommer vi ombord på en pensioneret ubåd, der hedder Sælen. Ombord på ubåden vi møder Ditte Dyreborg, som har tilbragt næsten 3 år af sit liv ombord på ubåde. Og der er ikke det, som Ditte ikke ved og dét, hun ikke har oplevet dernede på havets bund. Og hun vil heldigvis gerne dele det med dig! Lyt med lige her eller dér, hvor du hører dine podcasts.

 

Medvirkende: Emil, 7 år fra Åbenrå. Og Orlogskaptajn ved Søværnet, Ditte Dyreborg.

Musik: “Yellow Submarine” af The Beatles.

 

Særligt stort tak til @Skibene på Holmen for at give os lov til at komme ombord på Sælen. Du kan også se den, hvis du er i Københavnsområdet. Du kan også besøge en ægte ubåd andre steder i landet – heldigvis eller en anden ubåd. De findes forskellige steder i landet! 

Hvis du er interesseret i ubåde, er du måske også interesseret i raketter? Eller vil du gerne dykke mere ned i havets hemmeligheder og alle de forskellige fisk, så lyt med her

 

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik