Søg
Close this search box.
Hvordan kan uden fikse sig selv?

Hvordan kan huden fikse sig selv?

Hjemmeside:

Hvordan kan huden fikse sig selv? Hvorfor gør det ondt, når man slår sig? Hvorfor klør det når et sår heler? Og hvorfor virker et plaster? Radionauternes nysgerrige lyttere har i hvert fald prøvet at slå sig mange gange og derfor har de sendt os ud på en mission hvor vi skal igennem blod, sved og tårer. Vi skal nemlig lære alt om huden og hvordan den heler. Vidste du for eksempel, at huden er vores største organ. Eller at man skal lade plasteret side på så længe som muligt?!? For at få svar på alle de mange spørgsmål om sår, så taler vi med Merete Hartun-Jensen, oversygeplejerske på Bispebjerg Hospital. Og Merete har altså hjulpet folk med deres sår i 25 år! Så hvis du vil vide hvordan du bedst passer på dine sår og hvordan huden i det hele taget virker, så lyt med i denne episode af Radionuaterne!

Medvirkende: Solveig på 8 år, Calvin Elliot på 6 år, Vilja på 6 år, Frede på 10 år, Hugo på 7 år og Frida på 9 år. Samt Merete Hartun-Jensen, oversygeplejerske på Bispebjerg Hospital.

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt. Lyddesign af Philip Søborg.

Når man falder og slår sig, er det ikke kun blod der kommer ud, der kommer også tårer. Og hvis du også har undret dig om hvorfor vi græder, så kan du lytte med her.

Eller måske bliver al den snak om sår og blod for meget for dig? Så er det måske noget med det her afsnit, der handler om hvorfor vi griner!

Afsnittet er tilrettelagt af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen er Laurits Læssøe Fauli og Philip Søborg.

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram.

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik