Søg
Close this search box.
hvordan kan man tale i telefon

Hvordan kan man tale i telefon sammen?

Vi gør det næsten hver dag, men tænker du nogensinde over, hvordan det egentlig fungerer, når vi taler sammen i telefonen? Det gør Noah på 11 år, og han har derfor sendt Radionauterne på en spændende mission ind i telefonens verden. I dette afsnit kan I blive klogere på telefoner – både de gamle og de nye – og så kan du lære, hvad en telefonistinde gjorde for samtalerne i gamle dage. I afsnittet kan du møde Museumsinspektøren Ewa, der gør os klogere på telefonens historie helt tilbage til dengang den første telefon kom til Danmark. Og du kan møde Henrik, der er lektor ved Danmarks Tekniske Universitet, som kan forklare os, hvorfor der ikke er brug for ledninger i de telefoner, vi bruger i dag. Der bliver selvfølgelig også tid til en udfordring, som I kan gætte med på derhjemme.

Medvirkende: Noah på 11 år; Ewa Wistoft Andersen – museumsinspektør ved Enigma Museum for Post, Tele og Kommunikation; Henrik Wessing – lektor ved DTU Fotonik.

Lydklip: Lonnie Devantier: Hallo Hallo. Martin Brygmann & Paprika Steen: Brug dit hjerte som telefon. Lydeffekter fra freeSFX.com.

Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Mere nysgerrig? Lyt til Hvordan virker et batteri?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik