Søg
Close this search box.
Hvordan laver man papir?

Hvordan laver man papir?

Papir kommer i mange forskellige former og størrelser – aviser, reklamer, tegnepapir og endda toiletpapir og gavepapir. Men hvordan laver man egentlig papir? Og toiletpapir? Det kunne Storm, Noelle, Benjamin, August Elias og Willow godt tænke sig at vide, og derfor har de sendt Radionauterne på mission ind i papirets forunderlige verden. For vidste du godt, at papir stammer fra træerne? Og at papiret låner træets styrke, som de bruger til at stå imod, hvis det stormer? Og vidste du godt, at vi mennesker bruger flere hundrede kilo papir hvert år, men at man heldigvis kan genbruge det. Sidst, men bestemt ikke mindst møder vi Cellu og Lose, som kommer på en vild tur inde i en papirmaskine, der kører lige så hurtigt som bilerne på motorvejen!

I podcasten finder du ud af, hvor toiletpapir kommer fra, men vil du også gerne vide, hvor det ender?! Så kan du høre Radionauternes episode om hvor kloakken ender.

Eller måske vil du hellere blive kloge om alt det vi kan skrive på papir. Vi har også en episode om hvordan alfabetet blev skabt.

Medvirkende: Noelle 6 år, Storm 9 år, August Elias 6 år, Benjamin 5 år, Willow 8 år.
Tanja Lund Evers, Museumsformidler på Silkeborg Papirmuseum.

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt. Lyddesign af Philip Søborg.

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Lisa Bay og Karen Brüel Birkegaard. I redaktionen Laurits Læssøe Fauli og Philip Søborg.

En stor tak til Tanja Lund Evers, Museumsformidler på Silkeborg Papirmuseum.

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 40.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

 

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik