Søg
Close this search box.
Hvordan opstår tornadoer?

Hvordan opstår tornadoer?

Så er der tornado-alarm! William, Anton, Theodor, Viktor, Lucas og Vanilla har nemlig sendt Radionauterne på en hæsblæsende mission til tornado-land. Her møder vi en vanvittig skykarrusel, en vaskeægte tornadojæger og en venlig meteorolog, der kan gøre os meget klogere på de kraftigste hvirvelvinde i verden, nemlig tornadoer! Så kender du nogen, der er nysgerrig på det her vilde – og super farlige – vejrfænomen, så er der guf til nysgerrige ører. 

Musik og lyd: Lyddesign af Philip Søborg. Jingle af Morten Huusfeldt. Derudover klip fra tornadojagt med tornado chaser Kai-Asle Sønstabø. Se hans fascinerende videoer her: https://www.youtube.com/channel/UCjQdMzxfIUddDPh1erVgI-A, og læs mere om tornadojagt her: https://stormhunt.org/

Medvirkende: William på 7 år fra Randers, brødrene Anton og Theodor på 11 og 7 fra Beder, Viktor på 8 år fra Aalborg, Vanilla på 9 år fra Ryomgård på Djurs og Lukas på 6 år fra Odense. Derudover Jesper Eriksen, meteorolog og vagtchef hos DMI.

Er du mere nysgerrig på vilde naturkræfter, så kan du høre vores mission om vulkaner eller du kan blive klogere på, hvordan vinden egentligt opstår

Afsnittet er tilrettelagt af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay. I redaktionen er Laurits Læssøe Fauli og Philip Søborg.

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram.

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik