Søg
Close this search box.
hvorfor går vulkaner i udbrud

Hvorfor går vulkaner i udbrud?

Hvorfor går vulkaner i udbrud? Hvor varmt er lava egentlig? Og findes der vulkaner i Danmark? Carl, Svend, Frederik og Bertram har sendt Radionauterne på en farlig mission ind i vulkanernes eksplosive verden. Men man må ikke bare udforske vulkaner alene, så derfor har vi fået hjælp af en vulkanolog – altså en vulkanekspert – der hedder Johanne. Hun kan gøre os klogere på, hvad er er inde i vulkanen og hvordan vulkaners overflade faktisk kan være et sted, hvor man kan gå og endda bo.
Du kan selvfølgelig komme med på vores vulkanudforskningstur – endda helt uden at brænde dig.

Medvirkende: Svend 4 år, Frederik, Bertram 7 år og Carl 9 år samt vulkanolog Johanne Schmith

Afsnittet er tilrettelagt og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Er nysgerrig på mere? Så lyt til afsnittet Hvorfor uddøde dinosaurerne?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.
Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Birkegaard og Lisa Bay med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik