Søg
Close this search box.
Hvordan opstår krystaller

Hvordan opstår krystaller?

Nora og Elinor på 8 år har med deres undren om krystaller, sendt Radionauterne på en magisk mission ind i krystallernes forunderlige verden. Vidste du for eksempel, at når det sner, så sner det med krystaller? Og vidste du, at nogen bruger krystaller på deres havregryn om morgenen? Og har du nogensinde hørt om en krystallograf? Sådan én kan du møde i dette afsnit. Han hedder Anders og han kan lære os en helt masse om krystaller.

Alt det – og meget mere – kan du høre om i dette afsnit af Radionauterne.

Gør-det-selv-krystal: Se opskriften på *testoteket(*astra)

Se de fantastiske billeder fra Krystalgrotten “Cueva de los Cristales”.

Og helt fantastiske billeder af snekrystaller taget af den russiske fotograf Alexey Kljatov.

Medvirkende: Nora 8 år, Elinor 8 år, Anders Østergaard Madsen, Krystallograf og lektor ved Pharmaceutisk Institut på Københavns Universitet.

Lyd og musik: “Krystaller” fra Jesus og Josefine. tekst og musik: Martin Brygmann. Sunget af Peter Frödin. Disney’s Frost: “Lad Det Ske” (Ori. “Let it Go”) sunget af Maria Lucia Heiberg Rosenberg. Skrevet af Kristen Anderson-Lopez og Robert Lopez, dansk tekst af Trine Dansgaard. Soundtrack af Tri-Tachyon her. Gør-det-selv-Kjeld her.

Produceret og redigeret af Karen Birkegaard og Lisa Bay

Mere nysgerrig? Så lyt fx til Hvorfor er vand vådt?

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud på huden, dit søvnbehov, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre det. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.
Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år,  men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og de lidt ældre.

Se, hvordan I gør her

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 30.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside

Podcasten Radionauterne er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik