Søg
Close this search box.
Hvordan vokser et træ?

Hvordan vokser et træ?

De kan blive over 1000 år gamle, og kan vokse sig lige så høje som huse. Men har du nogensinde tænkt på, hvordan træer bliver dannet? Om de er levende? Hvordan de laver ilt og hvorfor der kommer harpiks ud af dem? Der er rigtig mange børn, der er nysgerrige på træer, så derfor er Radionauterne taget på en mission helt op i toppen af trækronerne og helt ned under jorden til rødderne. Vi følger et babytræs første år og undersøger den sukkerfabrik alle træer har i deres blade. Og med os har vi en skovekspert, som også gør os klogere på træets smarte forsvarsteknikker, som det bruger mod sine fjender. De er altså ret seje, de træer!  

Medvirkende: Seier 7 år, Kai 5 år, Einar, 5 år, Victoria, 7 år, Silas, Willum, 6 år, Dirch, Agnes, Leon 5 år, Mathilde 6 år, Karl 5 år og Peter Friis Møller, seniorrådgiver ved GEUS. 

Musik: Jingle af Morten Huusfeldt. Lyddesign: Philip Søborg

Vært: Lisa Bay. Med i redaktionen sidder Laurits Læssøe Fauli og Louise Trier.

Hvis du er blevet mere nysgerrig på træer og gerne vil vide hvorfor deres blade skifter farve, så kan du lytte til det her afsnit. Og hvis du synes planter er spændende, så kan du blive klogere på blomster i ‘Hvorfor dufter blomster?’

 

Har dit barn et spørgsmål til os?

Hvis du også går og undrer dig over noget – hvad enten det er om akvariefisk, gåsehud, månestøv, rumskibe eller noget helt andet – så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vi planlægger hele tiden nye nysgerrige missioner, og det er børnene der bestemmer, hvor næste mission skal gå hen. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige.

Radionauterne er særligt udviklet til børn i alderen 4-10 år, men vi hører selvfølgelig også gerne fra de lidt yngre og ældre.

Se, hvordan I gør her.

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn i hele Danmark. Der er mere end 40.000 børn der lytter med hver eneste måned, men der er altid plads til flere nysgerrige børn, når Radionauterne tager på nye missioner. Til forældrene kan vi anbefale at abonnere på Radionauterne via jeres foretrukne podcast-app og at tage del i fællesskabet og blive opdateret på de seneste nyheder via vores Facebookside og Instagram

Podcasten Radionauterne er produceret af Karen Brüel Birkegaard og Lisa Bay med støtte af Novo Nordisk Fonden.

Logo og hjemmeside er designet af Lucas Fisker Andersen.

 

Hvad synes du om Radionauterne?

Vi vil så gerne høre lidt mere om vores lyttere, og om hvad I synes om Radionauterne. Hjælp os ved at udfylde vores spørgeskema!

Spørgeskemaet er lavet i samarbejde med NEUC, Naturfagenes Evaluerings- og Udviklingscenter.

Vi bruger noget der hedder cookies til at gøre vores hjemmeside og podcast så god som overhovedet muligt. Vi håber at det er ok med dig. Du kan læse mere under vores Cookie- og privatlivspolitik